28 February 2013

Güzel ve Basit bir Düşük Topuz

İyi Günler Hrkese,

Hepinizin kolaylıkla 5-10 dk içerisinde yapabileceği bir topuz göstereceğim. Bu topuzu yapmak zahmetsiz olduğu kadar çok fazla dikkat gerektiren bir topuz da değil :) Yarın işe gitmeden bunu yapın hem iş yerinizde şık olun hemde iş çıkışı bir buluşmanız var ise tekrar uğraşmanıza gerek kalmayacaktır, gideceğiniz yerde başların size çevrilmesini sağlayacaksınızdır.



 Saçınızı hangi şekillere sokmanız gerektiğini hemen sizinle paylaşıyorum. 
  • Öncelikle saçınızı dalgalı bir hale getirmeniz gerekecektir. Bunun sebebi ise saçlarınızın doğal bir kıvrımla topuzda durması içindir. Buna ulaşmak için yapabileceğiniz basit bir yol var. Saçlarınızı hafiften ıslatıp bol bir şekilde saçınızı örün ve saç kurutma makinası ile örgüyü kurutun. Saçlarınızı açtığınızda dalgalı olacaktır. 
  • Saçınızı kulağınızın arkasından olacak şekilde ayırın.
  • Arka kısımda kalan saçlarınızı dağınık bir şekilde topuz olarak aşağıdan toplayın. Resimdeki gibi topuzu yanlardan iki tarafa çekerek yaygın hale getirin. Saçınızın bu kısmı topuzun temelini oluşturacaktır ve bu sebeple saçınızı sıkıca tutturun.
  • Saçınızın ön kısmından bir tutam saç alıp hafifte parmağınızın ucunda çevirdikten sonra aşağıda tutturduğunuz topuzun üzerine tel toka ile tutturacaksınız. Burada önemli olan tutamın ucundaki saçın topuzun içinde kalacak şekilde tutturulması.
  • Daha sonra diğer taraftan bir tutam alın ve aynı şeyi yapıp saçınızı tutturun. Topuzdaki iç içe geçen saç görüntüsüne ulaşmak için alacağınız her yeni tutamı diğerinin üzerinden geçirerek saçınıza tutturun.
  • Kafanızın en üst kısmına yaklaşında oradaki parçayı bir bütün olarak tutun ve saç tutamının arkasından krep yapın. Bu işlem saçınıza hacim katacaktır.
  • Krep yaptıktan sonra saçınızı bırakınız ve önden saçınızı ayırmak istediğiniz yerden ayırın. 
  • Bunu yaptıktan sonra kalan saçı arkada elleriniz ile bir araya getirin ve en ucundan 1-2 kere hafif bir şekilde parmağınız ile çevirin. 
  • Daha sonra bu tutamı diğer tutturduğunuz saçların altına/içine girecek şekilde sokun ve yine tel tokalar ile tutturun. 


Bu saçı yaparken önemli olan saçları çok fazla çektirmeden tutturmak. Eğer çok çekerseniz saçınız doğal durmayacaktır ve bu güzelliği yakalayamazsınız. Saçınızın son kısmını da tutturduktan sona aynaya bakıp isterseniz saçınızın biraz daha bol bir model olmasını isterseniz saçınızı tokalanan yönün tersine doğru birazcık çektirebilirsiniz. Ama bu kısım tamamen zevkinize ve isteğinize bağlı.

Bu saç modeli o kadar basit ve o kadar şık ki! Bunu özel günlerde de yapabilirsiniz. Birisinin düğünü, kınası, nişanı, özel bir yemeğe çıkacaksanız uygun bir saç modeli bence. Misafirler gelecek ve şık olmak istiyorsanız, misafirliğe giderken. 

Kısacası doğal duran bir saç modeli oluşundan dolayı hiçbir yerde abartı olarak algılanmayacaktır. 

Kolay Gelsin Bayanlar!

No comments:

Post a Comment