13 February 2013

Hediyenizi Profesyonelce Sarın

Günaydın!

Yarın Sevgililer Günü. Bunu herhalde kaçıranımız olmamıştır :) Çoğumuz sevgilimize ya da eşimize hediye almışızdır diye tahmin ediyorum. Ama aldığınız hediyenin paketi sarıldı mı? Profosyonelce duruyor mu? Her mağazada bu işi beceren olmuyor ne yazık ki. 

Bu sebeple ben size nasıl aşağıdaki paket gibi hediyenizi saracağınızı anlatacağım. Bu işlem için ihtiyacınız olan tek şey aslında kalın kurdele. Çünkü kurdele güzel olunca hediyenizi çoğu zaman paketlemenize bile gerek kalmıyor. 



bow, ribbon, gift, wrap

  1. Öncelikle kumaş benzeri kurdele alınız. Zaten çok pahallı olmayan kurdelelerde fiyattan kaçınmayın. Kıyın 10tl paranıza. Çünkü güzel ve kaliteli olan kurdele paketinizde daha güzel duracaktır, hediyenizin değerini artıracaktır.
  2. Paketinizi sardıktan sonra iki kere düğüm atmanız gerekecektir, fakat kurdele kalınlığına bağlı olarak fazla kalın olmadan bir kere düğüm atamanız gerekebilir.
  3. Düğümünüzü attıktan sonra kurdeleleri iki taraftan resimde de gördüğünüz gibi kulak oluşturup tutuyorsunuz.
  4. Daha sonra bu kulakları normal ayakkabı düğümü atar gibi hiç bozmadan, birbirine sarıp düğüm atıyorsunuz. Burada önemli olan şey kulak uzunluklarının eşit olması. Düğümü atarken kulakların düzgünlüğüne bakın ve düğümü iyice çekin.
  5. Şimdi hediye paketlemesindeki sihirli zamana geldik. Paketi güzelleştiren zamana. Resimde parmaklarla tutulmuş olan yere minik bir uhu damlası damlatıp kurdeleleri oraya tutturuyorsunuz. Buradaki amaç kurdeleyi paketin merkez noktasına yaklaştırmak ve onları hafif büküp uhularken pakete hacim vermek.


Siz de bu adımları takip edip hediyenizi sardıysanız hediyeyi alan kişi zaten paketin güzelliğine bakmaktan içindekini unutabilir :) Kolay Gelsin!!!

No comments:

Post a Comment