12 February 2013

Doğru Kaş Şekli

Merhaba,

Hepimiz kaşlarımıza önem gösteriyoruz ama acaba kaşlarımız olması gereken şekle sahip mi? Bahsettiğim kaşın inceliği ya da kalınlığı değil, kaşınızın nereden başlayıp nerede bittiği ile ilgili. 


Kimi bayanların kaşları yarım daire gibi şekillenmişken, kimilerininki de üçgen gibi duruyor. Yani kimisinde kaşın kırılma noktası yokken, diğerinde de yanlış yerde. Bunun ne önemi var diye düşünüp önem vermeyenler olabilir ama onu da şu şekilde açıklayayım. 

Kaşlarınızı aldığınızda/aldırdığınızda yuvarlak şekilde alıyorsanız bu sizin suratınızın yuvarlak görünmesini sağlayacaktır. YANİ şişko/toplu gösterecektir. Ayrıca yuvarlak kaşlarınız olduğunda kaşınızın kırılma noktası olmamasından dolayı sizinle konuşan kişi size yeteri kadar odaklanamayacak ve ilgisi dağılacaktır, bu da iş dünyasında size bir katkı sağlamayacaktır. Aksine bence zarar verir. Yumuşak hatlı kaşlar sizi dünyaya yumuşak huylu olarak gösterecektir (Adile Naşit buna en güzel örnek) bu görünüş iyi olduğu gibi kötü de olabilir. Bu "yumuşak" görünüşünüzden dolayı size her daim iş yaptırmak isteyen, kullanmaya çalışanlar da olabilir.

Kaşının kırılma noktasını gözünün ortasında tutup üçgen oluşturan kişileri ele alalım. Bu kişiler de kaşının kırılma noktasını geri aldığından dolayı doğal olmayan, sert duran ve gereksiz ilgi çekici olacaktır. Kaşının doğal olmayışı ve farklı oluşundan dolayı bu sefer de insanlar kaşına odaklanacağından dolayı kişiye odaklanmakta zorluk çekeceklerdir. Olduğunuzdan sert göründüğünüz için de insanlar sizinle konuşmakta çekinecektir, ilk adımı atmaya cesaret edemeyebilirler. 

Kaşlarınızın SİZİN yüzünüze en iyi şekilde uyumlu olmalı ve bunu kararlaştırmanın yolu çok basit. İhtiyacınız olan tek şey uzun bir çubuk görevi üstenecek bir şey almanız (kalem, makyaj fırçası vb). Buradaki önemli olan nokta kullanacağınız çubuğun burun kanadınız ile temasını hiç bırakmaması. Şimdi neye nasıl bakacağınızı anlatalım.
  • Kaşın Başlangıç Noktası: Elinizdeki düz çubuğu burnunuzun yanına koyun ve düz bir şekilde tutun. Çubuğun değdiği nokta/yer kaşınızın başlaması gerektiği yer. Eğer kaşlarınız bu çubuğu geçiyorsa ve diğer tarafında kalıyorsa kaşlarınızı çubuğun hizasına kadar almanız gerekecektir. Eğer kaşlarınız çubuğa değmeyip arada boşluk kalıyorsa, o zaman da kaşlarınızı uzatıp o boşluğu doldurmanız gerekecektir. 
  • Kaşınızın Kırılma Noktası: Burayı iki farklı şekilde ölçebilirsiniz. Benim kullandığım ve daha doğru bulduğum ölçme metodu gözleriniz açıkken çubuğu göz bebeğinizin üzerinden geçirdiğinizde çubuğun kaşınızda değdiği nokta. İkinci metod ise gözünüzü kapalı tuttuğunuzda göz kapağınızdaki en bombeli, en yüksek noktasından geçirip kırılma noktasını bulmak. Bu nokta kaşınızın kırılma noktası olacaktır, yani kaşınızı alttan alacağınız yer.
  • Kaşınızın Bitiş Noktası: Bu da çubuğu gözünüzün bittiği noktaya desteklediğinizde ulaştığınız yer. Kaş alırken bu noktadan öncesine dokunmamanız gerekiyor, ya da daha uzunsa alabileceğiniz nokta ve sonrasını gösteriyor. 
Aşağıdaki resim size yol gösterecektir :)


Kusursuz kaşlar gelsin! :)

No comments:

Post a Comment