17 February 2013

Orjinal Düğün Davetiye Fikri

İyi Akşamlar,

İnanılmaz ucuza gelecek bir düğün davetiyesi fikrini sizinle aşağıda paylaşıyorum. Uğraşabilirseniz kendinizin de yapabileceği bir proje. 


Bu davetiyeleri yapmak için gereken malzemeler;
  • Kağıt Dantel
  • Renkli Karton Kağıt ya da Kağıt
  • Davetiye Kağıdı
  • Kurdele
  • Yapıştırıcı

I know I should photo 3323548-1

Bu davetiyelerin tamamını kendi çabalarınızla yapabilirsiniz ya da bir kısmını yaptırıp geri kalanını kendiniz yapabilirsiniz. Davetiyeleriniz için güzel kağıt alıp kendi yazıcınızdan bir A4 sayfasının yarısını dolduracak şekilde iki adet davetiye çıkartabilirsiniz. Davetiyenin kendisini, yani yazıların yazacağı kağıdı bir matbaa ya da ozalitcide bastırabilirsiniz. 

Arkasında kullanacağınız kağıt ya da karton kağıt davetiyeden her yönden 1cm daha uzun olup kendini göstermeli. Aslında davetiyenin kendisini kullandığınız kağıda bağlı olarak arkadaki kağıdı seçebilirsiniz. Davetiye için kullanılacak kağıt kalın olacağından arkadaki fon kağıdını aslında ince de kullanabilirsiniz. Önemli olan bu ikisini birbirine yapıştırırken kağıtlardan yapışkanın görünmemesi. Bu sebeple aslında sıvı değil de katı yapıştırıcılar kullanırsanız daha garantili bir iş yapmış olursunuz. Aşağıdaki resimde davetiyenize nasıl yapışkanınızı sürmeniz gerektiğini sizinle paylaşıyorum.
Davetiyenizin etrafını saracağınız kağıt dantellerin ister ilk resimdeki gibi keser ve altından üstünden çıkmamasını sağlarsınız ya da aşağıdaki gibi sadece etrafını sararsınız. Açıkcası eğer bu işi kendiniz yapıyorsanız bence kesme ile uğraşmayın :) Etrafını sarın ve kurdelenizi bağlayın. Daha önceki yazılarımda nasıl güzel kurdele bağlayabileceğinizi sizinle paylaşmıştım, oradan bakabilirsiniz tekrar. Kağıt dantellerinizi ise kağıdın sağ ve sol kenarından birer kere yapışkan ile üzerinden geçip yapıştırmanız yeterli olacaktır. 

I know I should photo 3323548-2

İşinize yardımcı olabilecek bir pratik bilgi de vereyim :) Her bir kağıt danteli ayrı ayrı katlama ile uğraşmayın. Davetiyenizi bir tutam olarak aldığınız kağıt dantellerin üzerine koyun. Daha sonra büküp, yapıştıracağınız yere davetiyenizi yerleştiriniz. Davetiyenizin üzerine bir cetvel koyun. Tam olarak davetiyenin kenarına doğru yerleştirip kağıt dantelleri yukarı doğru kıvırın ve aynı şeyi karşı tarafa da yapın. Böylelikle bir taşla baya bir kuş vurmuş olursunuz :)

I know I should photo 3323548-3

Düğününüzün renk temasına göre ya da kullanacağınız herhangi bir temaya uygun şekilde ister davetiye kağıdınızı ister altındaki fon kağıdını temaya uygun renk ve şekilde kullanabilirsiniz. 

Bu şekilde davetiyeleriniz hem özel hemde ucuz olacaktır :)

İyi akşamlar,

2 comments:

  1. mükemmel... davetiye derdine düşmüştüm hem orijinal hem ucuz olsun diye düşünürken bu fikir çok iyi oldu gerçekten teşekkürler

    ReplyDelete
  2. Bir kişiye dahi yardımcı olabilmek beni çok mutlu etti :) Yorumun için teşekkürler...

    ReplyDelete