14 February 2013

Sevgililer Günü Özel -2

Evvvveeeeettttt,

Facebook sayfamda da yazdığım gibi bugün herşey sevgililer gününe özel olarak yazılıp yayınlanacak. Yarın da belki yollarım haftasonu kutlayacaklar için :) Gelelim yapılabilinecek şeylere... Ben nedense tatlılara takmış durumdayım size yazdığım önerilerde ama herkesin güzel yaptığı bir yemek vardır o yüzden yemek tarifi vermeyi şu an için doğru bulmuyorum. 

Hemen sizinle yapabileceğiniz basit bir tarifi paylaşacağım. 


İhtiyacınız olan malzemeler;

  • Milföy Hamuru
  • Arzuya Göre Meyve
  • Krema
  • Kremaya renk katmak isterseniz gıda boyası (tatlandırıcıları da olabilir)
Yapılışı çok basit... Milföy hamurlarını kalp şeklinde kesip fırında 200 derecede pişiriyorsunuz . Hazır olduğunda resimdeki gibi altın rengini almış olacaktır.

Pişmiş milföylerin üstünden bir kalp şeklinde bıçağınız ile çizip o katmanı alıyorsunuz. 

İçini boşalttığınız milföyü krema ile dolduruyorsunuz. Kremanızı eğer beyaz istemiyorsanız marketlerde pasta ve tatlı reyonlarında tatlandırıcılar bulabilirsiniz. Sanırım Dr. Oetker markalı tatlandırıcılar mevcut. Onlardan Vanilyalı olanı alıp kremanızı çırpmaya başlamadan katarsanız hem tatlanır hem de hafif renklenir. 

İçini doldurduğunuz milföyün üstüne aynı şekilde doldurulmuş bir milföy daha yerleştirip üzerini istediğiniz meyve ile süsleyip daha sonra da kestiğiniz kapaklardan birini yerleştiriyorsunuz.

Her şey bittikten sonra ise pudra şekeri ile üzerinden geçerseniz mükemmel tatlıya ulaşmış olacaksınız :)

Afiyet olsun!




No comments:

Post a Comment